REKLAM VE TANITIM VEREBİLİRSİNİZ


Sağlık

“Bağımlı Kalma Hayatta Kal” Projesi

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Topluma Hizmet Uygulamaları -Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında “Bağımlı Kalma Hayatta Kal Bağımlılıkla Mücadele” konferansı düzenlendi.

Prof. Dr. Zeki Yüncü, “Madde bağımlılığı başladıktan ve tüketildikten sonra artık bunun nörobiyolojik bir hastalık olduğunu bilmemiz gerekiyor.” dedi.

Ege Üniversitesi Aşı Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adnan Yüksel Gürüz’ün moderatörlüğünü yaptığı konferansa; Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Zeki Yüncü, İzmir Kent Konseyi Bağımlılıkla Mücadele Başkanı Burcu Bostancıoğlu ve İzmir Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele ve Eğitim Derneği Başkanı Bedri Yalçın konuşmacı olarak yer aldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan EÜ Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahriye Gülgün, “Bu projemizi, ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında gerçekleştiriyoruz. Yalnızca ülkemizde değil, tüm dünyada karşılaşabileceğiz bağımlılık sorunu hakkında bizler de üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. İzmir Kent Konseyi ve İzmir Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele Eğitim Derneği başta olmak üzere konferansın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, iyi bir konferans olmasını diliyorum” dedi.

“Madde bağımlılığı nörobiyolojik bir hastalıktır”

Madde bağımlılığın bir hastalık olduğunu vurgulayan Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Zeki Yüncü, “Madde bağımlılığı başladıktan ve tüketildikten sonra artık bunun nörobiyolojik bir hastalık olduğunu bilmemiz gerekiyor. Maddelerin kullanımının ardından, insanların duygu durumunda bir takım değişimler meydana geliyor. Bu duygu durumunda yaşanan değişimden sonra, insanlar bu değişimleri yeniden deneyimlemek isterler ve yeniden deneyimlerken de bağımlılık döngüsünün içine düşmüş olurlar” dedi. Bağımlılığın nasıl oluştuğu konusunda bilgi veren Prof. Dr. Zeki Yüncü “Beynin birbiri ile bağlantı noktaları vardır. O bağlantı noktalarına nörotransmitterler salınır. Bu nörotransmitterlerin salınması da haz sistemini tetikler, haz sisteminin tetiklenmesi ile madde arayışı başlar. Kişi kendini daha iyi, daha mutlu hissedebilmek için bunları kullanmaya çalışır” şeklinde konuştu. Etkinlik, İzmir Kent Konseyi Bağımlılıkla Mücadele Başkanı Burcu
Bostancıoğlu ve İzmir Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele ve Eğitim Derneği Başkanı Bedri Yalçın’ın bağımlılık konusunda yaptıkları sunumların ardından sona erdi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

  Akciğere Bıçak Değmez İnanışı Yanlış

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
hdfilmcehennemi - takipci satin al - sabit sineklik