Genel

Türkiye’nin İlk Uzay Yolcuları İzmir’de Deney Eğitimi Aldı

türkiyenin ilk uzay yolcuları

Cumhuriyetin 100’üncü Yılı’nda gerçekleştirilecek “Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu” kapsamında uzaya gidecek olan Türkiye’nin ilk uzay yolcuları Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever, Ege Üniversitesi’ne konuk olarak  proje kapsamında gerçekleştirecekleri 13 deneyden biri olan “EXTREMOPHYTE”  ilgili eğitimleri, Ege Üniversitesi bünyesinde aldı.

Projeye Türk Uzay Ajansı ve TÜBİTAK-UZAY’dan Destek

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Genel Biyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Türkan’ın yürütücülüğünde hazırlanan “Ekstrem Halofit olan Schrenkiella Parvula’nın Tuz Stresine Verdiği Yanıtların Uzay Ortamında Araştırılması ” isimli proje, Cumhuriyetin 100’üncü Yılı’nda gerçekleştirilecek “Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu” kapsamında Türk Uzay Ajansı ve TÜBİTAK-UZAY tarafından desteklenmeye hak kazandı. Proje kapsamında gerçekleştirilecek deneyler için Ege Üniversitesi’nde bulunan Türkiye’nin ilk uzay yolcuları Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever eğitimlerini tamamladılar.

Rektor Budak Uzay Yolcularını Ağırladı

Türkiye’nin ilk uzay yolcularını makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye’nin milli uzay programı kapsamında, TÜBİTAK Uzay ve Türkiye Uzay Ajansı iş birliğinde uzaya gidecek olan Türkiye’nin ilk uzay yolcuları Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever’i üniversitemizde ağırladık. Bu tarihi görevde yer alan ülkemizin ilk uzay yolcusu astronotlarımız, Fen Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. İsmail Türkan’ın projesi kapsamında gerçekleştirecekleri deneylere ilişkin gerekli eğitimleri üniversitemizde aldılar. Cumhuriyetimizin 100. yılında, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ülkemiz ve aziz milletimiz için bilimin rehberliğinde var gücümüzle çalışarak üretmeyi ve gelişmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu. Daha sonra ekip, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Toplantı Salonunda proje yürütücüsü Prof. Dr. İsmail Türkan, vekil yürütücü Doç. Dr. Rengin Özgür Uzilday ve Araştırmacı Doç. Dr. Barış Uzilday’dan bilgi aldı. Toplantı sonunda Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz ise projeye katkı verenleri tebrik etti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

  Vozol 10000: Yüksek Performanslı Elektronik Sigara Cihazı İncelemesi

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu